Om Folktandvården

Folktandvården i Region Kronoberg arbetar för att ge regionens invånare bästa möjliga munhälsa.

Folktandvården finns i hela Sverige och i Region Kronoberg har Folktandvården 24 kliniker där drygt 300 medarbetare arbetar. 
Vi erbjuder både allmän- och specialisttandvård. 

Vi har också en tandvårdsbuss, som är en mobil klinik med behandlingsrum och väntrum. Denna rullar till olika orter i länet. 

Vi är med i forskningsprojekt, erbjuder sommarjobb till studenter som går tandvårdsutbildningar och vi handleder nyexaminerade tandläkare.

 
Frisk i munnen hela livet

Region Kronobergs vision är "Ett gott liv i ett livskraftigt län" och Folktandvårdens verksamhetsidè är att skapa god munhälsa och vara det främsta tandvårdsalternativet i Kronobergs län. Vi arbetar med andra ord för att invånarna i Kronoberg ska kunna vara friska i munnen genom livet. Vi har en hög tillgänglighet och vi finns till för alla, ung som gammal. Vi lägger stor vikt vid förebyggande arbete, men utför även den mest komplicerade tandvården där den behövs.

Tandvård till fast pris

Vi på Folktandvården erbjuder Frisktandvård- tandvård till fast pris. Med Frisktandvård får du både förebyggande tandvård och regelbundna undersökningar, till ett fast pris i månaden. Skulle du behöva laga en tand ingår även det i priset.

 

 

Tandvårdschef

Annika Kahlmeter
Tel: 0470-58 89 30
E-post